پلی پروپيلن يكي از محصولات مهم در صنايع پايين دستي پتروشيمي به شمار ميرود .توليد پروپيلن از متانول توليدي از گاز طبيعي، در دهه اخير مورد توجه بسیاری از كشورها قرارگرفته است .بر اساس پيش بينيهاي انجام شده در دهه آينده كشورهايي كه منابع گازي فراواني دارند مانند ايران، عربستان سعودي و قطر در خاورميانه و کشور ترينيداد و توباگو در آمريكاي جنوبي به مناطق عمدة توليدكننده متانول تبديل خواهند شد.پلیپروپيلن در دهه آينده با رشدي در حدود 5% در سال مواجه خواهد بود. اين درصد نشان دهنده آن است كه نياز جهان به پلیپروپيلن بطور قابل ملاحظهاي در حال افزايش است .
4 طرح بزرگ تولید تایر در 4 منطقه محروم کشور به ظرفیت هر طرح 50 هزار تن انواع تایر رادیال سیمی سبک و سنگین وحجم سرمایهگذاری برای هر طرح000/7 میلیارد ریال جمعاً 000/28 میلیارد ریال تصویب و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است. طرح تولید تایر در استان سیستان و بلوچستان با سرمایهگذاری100 درصدی سازمان گسترش در منطقه شهرک صنعتی رامشار در شهرستان زابل و سه طرح دیگر با مشارکت 81 درصدی بخش خصوصی در مناطق محروم استان کرمانشاه( شهرستان فرامان)، استان لرستان( شهرک صنعتی شماره 3 شهرستان خرمآباد) و یکی از مناطق محروم استان کردستان (دهگلان) در حال اجرا میباشد. هریک از این طرح¬ها درحدود 1400 نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد نمود.
بیواتانول بعنوان تنطیم کننده موازنه گاز کربنیک جو کره زمین و عدم افزایش و انباشت این گاز در اتمسفر زمین "بنزين سبز" ناميده ميشود و مخاطرات زیست¬محیطی MTBE را نداشته و جایگزین بسیار مناسبی برای اکتان افزا محسوب میگردد. سازمان گسترش عملیات اجرایی نخستین زیست پالایشگاه کشور را با هدف تولید روزانه 200 هزار لیتر بیواتانول را از ذرت یا ضایعات بخش کشاورزی و تولید سالانه 65 هزار تن کنجاله تخمیری خوراک دام را در استان کرمانشاه ،شهرک صنعتی بیستون آغاز نموده است.
هدف از اجرای طرح، احداث یک واحد تولید ممبران ( فیلترهای مورد استفاده در دستگاههای تصفیه آب) میباشد.محصول اصلی طرح ، ممبران صنعتی خواهد بود که به عنوان فیلتر، در سیستمهای تصفیه آب با استفاده از فناوری اسمز معکوس کاربرد دارد. مصرف کنندگان این محصول عبارتند از کلیه سازمانهایی که متولی تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعتی، واحدهای پتروشیمی، کارخانجات صنایع غذایی، دارویی و ...ظرفیت تولید طرح 50 هزار ماژول ممبران هشت اینچی و با رقم سرمایه گذاری حدود 330 میلیارد ریال میباشد. ( که در دو فاز اجرا خواهد شد)
طرح توليد پانلهاي خورشيدي از ماده اوليه سيليس با هدف تولید 200 مگاوات برق در سال يكي از طرحهاي بزرگ این سازمان است که پس از بررسي فني، مالي،اقتصادی و تصويب نهايي آن در اركان سازمان ، عمليات اجرايي پروژه آغاز خواهد گرديد.
طرح توليد الياف شيشه با ظرفيت 30 هزارتن در سال در فاز اول و پيش¬بيني افزايش ظرفيت تا 60 هزارتن در سال در فاز دوم در استان آذربایجان¬شرقی- شهرستان مرند در دست اجرا میباشد. محصولات مورد نظر در این طرح شامل الیاف شیشه نوع E (گرید دارای مقاومت شیمیایی بالا) در تولید لوله های GRPو GRE، تولید مخازن و تانکهای نگهداری و انتقال مواد و محصولات شیمیایی و پتروشیمی، صنایع ایزولاسیون و کامپوزیت برای تولید قطعات حمل و نقل و ساختمانی میباشد. اشتغالزایی این طرح حدوداً 300 نفر بوده و سرمایه گذاری طرح 3500 میلیارد ریال و به صورت 100 درصدی توسط سازمان انجام می شود.
این طرح به منظور تولید انواع پروبیوتیک مکمل دام، طیور و آبزیان با ظرفیت 420 تن در سال واشتغالزایی 70 نفر با مشارکت 51 درصدی بخش خصوصی و 49 درصدی سازمان گسترش و سرمایه¬گذاری در حدود 450 میلیارد ریال در پارک علم و فناوری پردیس در استان تهران دردست اجرا می¬باشد.استفاده از فنآوری داخلی و دانش فنی کاملا بومی شده که برای اولین بار در کشور انجام شده، از خصوصیات بارز اجرای این طرح است.
در اين طرح آهن اسفنجي به همراه قراضه آهن، آهك، فروآلياژها و كمك ذوبها به عنوان مواد اوليه براي توليد ذوب و نهايتاً شمش، مورد استفاده قرار ميگيرد. شمش توليدي در خط نورد گرم تبديل به تسمه، ميلگرد و مفتولهای آلياژي و سپس بخشي از آن طي پروسه کشش سرد تبديل به مفتول سايز شده(شاخه و کلاف) میگردد.