بهسازی و نوسازی شرکت ها
نوسازی عبارت است از فرآیند نرم افزاری و سخت افزاری ارتقاء شاخصهای فنی و اقتصادی و بهره وری عوامل تولیداز طریق به روزآوری و ارتقاء دانش فنی و تکنولوژی طراحی، تولید و محصول؛ توسعه بازار؛ توسعه مدیریت؛ تسهیل امور قانونی و افزایش کمی و کیفی تولیدات واحدهای صنعتی موجود در یک حوزه صنعتی مشخص.
این فرآیند در ایدرو از طریق وجوه اداره شده دولتی، کمکهای فنی، مشاوره های، تسهیلگری و مدیریتی و در صورت لزوم مشارکت و سرمایه گذاری ایدرو (از جمله در حلقه های مفقوده صنعتی) با استفاده از منابع مالی دولتی، بین المللی و آورده صنعت در حوزه های صنعتی دارای اولویت (از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت) انجام خواهد شد.
ایدرو در راستای اجرای اهداف کلان خود در توسعه صنایع هدف به موارد ذیل پایبند خواهد بود:
ایدرو باید با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس اولویت بندی صنایع و نیازهای راهبردی کشور در بخش صنعت نسبت به انتخاب صنایع هدف جهت انجام نوسازی و تدوین برنامه جامع نوسازی صنعت با همکاری انجمنهای صنفی و تخصصی و با استفاده از مشاورین خبره اقدام نماید. ترجیحاً صنایع هدف در بخش نوسازی و توسعه صنعتی باید هم راستا باشند.
- نوسازی باید شامل تمامی فرآیندهای نرم افزاری و سخت افزاری که موجب ارتقاء بهره وری وتوسعه کل زنجیره ارزش صنعت هدف میگردد، باشد و اهداف توسعه مدیریت را نیز دنبال نماید.
- ایدرو نوسازی واحدهای صنعتی را بدون توجه به برنامه جامع صنعتی که آن واحد در آن قرار میگیرد، در دستور کار خود قرار نخواهد داد.
- ایدرو صرفاً نوسازی واحدهای تابعه خود را در دستور کار خود ندارد.
- ایدرو نوسازی صنایع را با استفاده از ظرفیتهای انجمنهای صنفی و تخصصی و شرکتهای ابزاری به عنوان بازوهای اجرایی دنبال می نماید.
- منابع مالی مورد نیاز نوسازی ترجیحاً توسط دولت و در چارچوب وجوه اداره شده، یارانه بخش صنعت و یا طرحهای تملک دارایی، منابع مالی بین المللی و آورده صنعت دراختیار ایدرو تامین و هزینه خواهد شد.
بهسازی و سودآورکردن شرکتها مستلزم بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، افزایش بهرهوری عوامل تولید، ارتقای کیفیت، افزایش کمیت و در نهایت رقابتپذیر کردن شرکتها است. سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران این فعالیت را در قالب اجرای پروژههای زیر در شرکتهای موجود، دنبال نموده است.
شرکت گسترش صنایع بلوچ ( ایرانشهر– استان سیستان و بلوچستان)
سازمان در راستای ایفای رسالت ملی و اهداف برنامهای و همچنین درچارچوب مسئولیت و اختیارات قانونی مدون، نسبت به احداث صنایع زیر بنایی مادر اقدام نموده است . این صنایع صنعت ساز، موتور محرک و پشتیبان سایر صنایع کشور بویژه در حوزه ساخت تجهیزات و ماشین ابزار میباشند. همچنین این سازمان علاوه بر نوسازی و بهسازی واحدهای موجود نسبت به توسعه این صنایع از طریق اجرای طرحهای تکمیلی اقدام نموده است.